Amazon’un piyasadaki en büyük e-ticaret perakendecilerinden biri olduğunu biliniyor, ancak çoğumuzun bilmediği şey, bir arama motoru olduğu ve tıpkı Bing ve Google’ın abone olduğu gibi çoğu algoritma kuralına tabi olduğudur.
Bu nedenle, görünürlüğü artırmada Amazon ürünleri için keyword araştırmalarının nasıl yapıldığını bilmek önemlidir.
Ancak soru, potansiyel keywordleri nasıl ve nerede arayacağınızdır?
Size ürününüzün görünürlüğünü doğru keywordlerle genişletme püf noktalarını söylemeden önce, öncesinde bilmeniz gereken birkaç önemli şeyden bahsedeceğim.
Keywordler Nedir?
Genel olarak, “keywordler”, içeriğinizin neyle ilgili olduğunu anlatan veya ana hatlarıyla açıklayan konular ve fikirlerdir. Ancak SEO açısından (Arama Motoru Optimizasyonu), internetten arama yapanların arama motorlarına girdiği bir kelime ararken ki kelime öbekleridir.
Keywordler aynı zamanda “arama sorguları” veya “arama terimleri” olarak da bilinir.
Bu şekilde, içeriğinizin yüksek kalitede olması ve aramaya niyetli oldukları her türlü doğru bilgiye / ürüne sahip olmanız koşuluyla, insanların sayfanıza tıklama olasılığı daha yüksektir.
Keywordler Neden Önemlidir?
Keywordler, sağladığınız içerik ile insanların aradığı şey arasında bir bağlantı noktası görevi görür. Keywordler bu boşluğu doldurur.
Amazon pazarından, kendi online siteniz üzerinden ya da blog üzerinden satış yaptığınızdaki hedefiniz, organik trafiği artırmak için en iyi sonuçlar sayfasında yer almaktır. Hedeflemek için seçtiğiniz keywordler, aldığınız trafik miktarını (veya ziyaretçi sayısını) belirler.
Neden Keyword Kullanmaya Dikkat Etmelisiniz?
Arama motorları, insanların yalnızca keywordlerle aradıklarını anlar. Yani, hangi web sitelerini veya hangi ürünleri göstereceğini keywordler aracılığıyla belirler.
Peki neden sayfanızda keywordler kullanmaya özen göstermelisiniz? Gerçekten harika bir içerik parçasının işe yaradığını söyleniyor.
Sadece kaliteli bir içeriğe sahip olmak yeterli değil midir? Keywordleri kullanma konusunda neden endişelenmeliyim? Sadece çekici bir içeriğe sahip olmak işe yaramaz çünkü.
Web sitenizi / ürününüzü / hizmetinizi arayan kişilerin sizi bulabilmelerini sağlamalısınız.
Ama nasıl? Tabikide, keywordlerle.
Bu, yalnızca keywordlerinizi web sayfanızın etrafına saçmanız gerektiği anlamına gelmez.
Büyüleyici içerik yaratmak, gerçek insanlara gerçek değer sunmakla ilgilidir. Bu nedenle, keyword kullanımı söz konusu olduğunda, başlamadan önce uyulması gereken özel kurallar vardır.
Amazon Backend Keywordleri Nedir?
Amazon backend keywordleri, çoğu kullanıcının Amazon FBA’ da satış yapmaya başladıklarında görmezden gelemeyecekleri bir şeydir.
Aslında, çalışma şeklini tam olarak anlamayan, hatta bunun gibi bir şey olup olmadığını bile bilmeyen satıcılar vardır.
Çoğu satıcı Amazon’u yalnızca büyük bir satış platformu olarak düşünür. Bu nedenle, satıcılar başarılı olmak için Amazon ürün
listelerinin yalnızca aşağıdaki durumlarin etrafında döndüklerini varsayarlar :
● Rekabetçi fiyatlandırma
● Estetik
Tabii ki, bu iki husus hayati öneme sahiptir ve ürünlerinizin Amazon SERP (Arama Motoru Sonuçları Sayfası) sıralamalarında anahtar rol oynar.
Ancak daha önce de belirtildiği gibi, Amazon aynı zamanda popüler bir arama motorudur ve çoğu satıcı bunu anlayamamaktadır. Herhangi bir arama motoru göz önüne alındığında, uygun keywordleri kullanmak, sayfaların hedef kitlesi için daha fazla görünürlük kazanmasına yardımcı olur.
Amazon backend keywordleri genellikle “Satıcı” hesabınızın backend kısmında kullanılabilecek “gizli” keywordlerdir.
Konsept ise, Amazon’a bir ürün listeleme hakkında ekstra bilgi sağlamaktır. Bunları bir web sitesinin görülemeyen “HTML etiketleri” olarak düşünün. Amazon backend keywordleri, bir Amazon sayfasını görüntüleyen kişiler tarafından fiziksel olarak görünmez. Bununla birlikte, bir ürün listesinin organik olarak sıralanmasına yardımcı olma üzerindeki etkisi, onları doğru şekilde biçimlendirmeniz şartıyla muazzamdır.
Backend Keywordlerin kendi amaçları vardır. HTML etiketleri gibi çalışırlar ve genellikle “meta etiketleri” olarak adlandırılırlar.
Meta etiketleri, daha yüksek arama görünürlüğü elde etmek için web sitelerinin yoğun olarak kullandığı kod parçacıklarıdır. Amazon
backend keywordleri ve meta etiketleri hemen hemen aynı amaca hizmet ederler.
Amazon’un A9 algoritmasına, bir ürün listesinin belirli bir keyword ile ilişkilendirileceğini bildirmeye ve onaylamaya yardımcı olurlar .
Bir ürün listelemesi için bir diğer hayati faktör “estetik” dir. Birkaç yıl önce, satıcılar açıklama ve başlık üzerinde fazlasıyla keywordleri doldurur ve daha sonra bunları neredeyse okunmaz hale getirirlerdi. Buna “örtbas etmek” deniliyordu.
Keywordleri sıralamada işe yaramasına rağmen, mükemmel bir kullanıcı deneyimi sağlamak için hiçbir işe yaramadığı gözüküyor. Bununla birlikte, bu uygulamalar artık kullanılmamaktadır ve yapsanız bile, sadece büyük bir “ceza” ile etkilenebilirsiniz de.
Buna çözüm olarak, Amazon, satıcıların main (veya primary) keywordün dışındaki diğer keyword varyasyonlarını içerebileceği backend keywordler seçeneğini sunuyor.
Örneğin, “plus size clothing for women” satıyorsanız , hedefleme keywordünüz olarak “plus size clothing” kullanırsınız, değil mi?
Ancak “big size clothing” ya da “clothing for obese women” arayan insanlar olabilir .
Peki, bu keywordleri nasıl ekleyebilirsiniz?
Backend Keywordler bölümünün kullanışlı olduğu yer tam da burasıdır.
Amazon’da Gizli Keywordler Nasıl Eklenir?
Ürününüzün gizli keywordlerini eklemek için bunları Amazon Seller Central’ ın Kullanıcı Arayüzü aracılığı ile kolayca yapabilirsiniz.
Adım 1: Amazon’un Satıcı hesabınıza giriş yapın.
Adım 2: Inventory adlı sekmeyi tıklayın .
Adım 3: Sağ tarafta, edit düğmesine tıklayın .
Adım 4: Offer adı verilen sekmeden, hidden keywords section
bölümünüzü açmak için keyword’ ü tıklayın.
Amazon Platinum Keywordler Nedir?
Amazon platinum keywordleri, yalnızca mağazalarını oluşturmak için Amazon Platinum Hesabı olan satıcılar tarafından kullanılır.
Bir platinum keywordler, satıcının, mağazayı ziyaret ederken müşterilerin görmek istediği şekilde ürünün yapısını özelleştirmesini sağlar. Bir satıcı bu özelliği, keyword seçimleriyle doğru bir ilişkiyi sürdürmek için kullanır.
Amazon, platinum keywordler yalnızca platin seviyesindeki satıcılar tarafından doldurulabileceğini açıkça belirtiyor. Yani, belli ki, normal bir satıcı hesabı dikkate alınmayacaktır.
Platinum bir satıcı değilseniz ne yapmalı?
Müşterilerinizin aradığı ürün listelerinde potansiyel keywordleri kullanabilirsiniz. Keywordler seçilirken veri ve rakamlar üzerinde doğru araştırma yapmalısınız.
Bunu zor buluyorsanız, kısa sürede tüm verileri sizlere verebilecek harici yazılımları kullanabilirsiniz.
Platinum Satıcılar Kimlerdir?
Her Amazon satıcısı bu üç kategoriden birine girer:
1. Individual Seller
2. Professional Seller
3. Platinum Merchant
1. Individual Seller
Bunlar ayda sadece birkaç ürün satan küçük satıcılardır. Aylık abonelik ücreti ödemezler, aksine sabit bir ücret öderler. Yaptıkları her satış için Amazon komisyon alır. Kullandıkça öde sistemine göre çalışırlar.
2. Professional Seller
“Pro Merchant” olarak da bilinen Pro Sellers, yüksek hacimli ve deneyimli satıcılardır. Planınızı Pro Merchant’ a yükseltmek için aylık bir ücret ödersiniz. Bu statü kendi ek özellikli listesiyle birlikte gelir. Profesyonel bir satıcı, Amazon’un satmadığı kendi ürün sayfalarını oluşturabilir. Hatta izinli ve sınırlı kategorilerde satış yapabilirler.
3. Platinum Merchant
Amazon’daki en yüksek seviyeli satıcılar “gold & platinum merchant” lardır. Öyleyse, açıkça görülüyor ki, ek özellikler diğer satıcılardan tamamen farklı olacaktır.
Bunlar son derece mükemmel bir satış geçmişine, inanılmaz feedback ölçümlerine, mükemmel müşteri desteğine ve çok büyük bir gelire sahip satıcılardır.
Gold & Platinum durumu sadece olağanüstü satış eşiğine ulaşan satıcılara sunulmaktadır. Bununla birlikte, bu ultra premium seviyeyi verme kriterleri yalnızca Amazon tarafından bilinmektedir.
Hesabınızı platinum için satın alamaz veya yükseltemezsiniz, çünkü bu yalnızca davetli bir programdır, yani yalnızca Amazon size platinum merchant olma davetiyesini gönderirse, o zaman olabilirsiniz.
Amazon’un bu program için kimi davet edeceğini belirlemek için kullandığı metrikler kasıtlı olarak gizli tutulur. Bu nedenle, Platinum Merchant olmak için otomatik eşikler yoktur.
Keyword Kullanmanın Yararları
Keyword analizi, Amazon’da bir ürün listesi oluşturmadan önce yapılması gereken en önemli adımdır.
Kitlenizin ürününüzü bulmak için hangi arama terimlerini kullandığını bilmiyorsanız, nasıl satış üreteceksiniz?
Keywordlerinizi optimize etmek, organik sıralamalarınız üzerinde kayda değer bir etkiye sahiptir.
İnternet kullanıcılarının % 75’inin asla arama sonuçlarının ikinci sayfasına gitmediğini bilmek sizi şaşırtacaktır. (Kaynak)
Bu nedenle, keywordlerinizin doğru bir şekilde analiz edilmesi ve kullanılması gerektiği ile alakalı iyi nedenler vardır. Organik sıralamanız arttığında, ürün listeniz otomatik olarak keşfedilir ve bu da daha fazla trafik çeker.
Keyword analizi yalnızca arama sıralamasını etkilemez, aynı zamanda çeşitli avantajlar sunar. Bu yazıda, etkili keyword analizinin beş hızlı avantajını bulacaksınız:
1. Etkileşimli Kitle
Bu nedenle, uygun içerik geliştirmenin temeli, hangi keywordlerin listenize daha fazla trafik çekebileceğini anlamaktır. Bir keyword aracı kullanarak bunu hızlı bir şekilde yapabilirsiniz . Hedef kitlenizin gerçekte ne ile ilgilendiğini kontrol edin. İlgi çekici bir ürün açıklaması ve çevresine de bullet pointleri oluşturun.
2. Kaliteli Trafik Sağlar
Çekici ürün görüntüsü, dikkat çekici başlık ve net açıklama yalnızca potansiyel müşterileri listenize çekmeyecek, aynı zamanda kaliteli ziyaretçi çekecektir.
Ürün sayfanız potansiyel alıcılara gerçek değer sağlarsa, bu size daha yüksek dönüşüm oranı verecektir.
3. Daha Yüksek Organik Sıralamalar
Ürünleriniz için potansiyel keywordlerinizi kısa listeye aldıktan sonra, bunları doğru noktalara yerleştirmek Amazon SERP’ leri üzerinde inanılmaz bir etkiye sahip olabilir. Organik arama motoru sıralamaları uzun vadeli başarı için önemlidir.
Online kullanıcıların% 77’si ücretli reklamlardan çok organik bağlantıları tıklıyor. Yalnızca ücretli ürün reklamlarına güvenecekseniz, o zaman da işe yaramayacak, çünkü trafiğin büyük bir bölümünü kaybedeceksiniz. Yani, her ikisi de eşit derecede önemlidir. (Kaynak: PPC.org)
4. Trendler Hakkında Daha İyi Bilgi
Keywordleri analiz etmek size tüketici davranışları hakkında daha iyi bir fikir verecektir ve pazarlama eğilimlerini sunacaktır. Hedef kitleniz için popüler ve hayati olan şeylerle ilgili sayfanızı güncel tutun. Ürün içeriğinizi alakalı tutmak için bunları kullanın.
5. Satışları Artırır
Ürün listeleriniz doğru keywordler için sıralandığında, o zaman onlara iyi miktarda trafik çekersiniz. Ürününüzü arayan potansiyel alıcılara sahipseniz ve paralarını alacak kadar çekici ve yararlılarsa, satışlarınız havaya uçacaktır.
Keyword Araştırması Nedir?
Amazon SEO’nun en ayrılmaz parçalarından biri keyword araştırmasıdır. Aşama, ürününüzle alakalı tüm keywordleri araştırmayı gerektirir.
Bu “alakalı” keywordler, müşterilerin Amazon’da ürünlerinizi aramak için kullandıkları arama terimleri olacaktır.
Örneğin, bir alıcı “best swimwear” keywordünü yazarak arama yapabilir, diğeri de “best swimsuit” yazarak arama yapabilir. Her ikisi de aynıdır ve her ikisi de potansiyel keywordlerdir. Bunları listenize eklemeniz gerekir.
Keywordleri Araştırırken Dikkat Edilecek Faktörler
Keyword araştırma stratejinizi ve online satış işiniz için becerilerinizi geliştirirseniz, arama motorlarından elde ettiğiniz organik trafikten büyük bir fayda elde edeceksiniz demektir.
Peki, keywordleri araştırırken nelere dikkat etmelisiniz? İşte not almanız gerekenler:
1. Keywordlerin Arama Hacimleri
Bir keywordün popülerliğini değerlendirmek, araştırmanıza başlamanın en iyi yollarından biridir. Görünüşe göre, belirli bir terim için ne kadar fazla insan arama yaparsa, sonuçlar sayfasında sıralama yaptıktan sonra listenize gelen ziyaretçiler de o kadar yüksek olacaktır.
Kabul edilirse, daha yüksek sıralamaları kazanmak, göründüğü kadar kolay değildir, ancak imkansız da değildir. Popüler keywordler ne kadar fazla olursa, hacim de o kadar yüksek olur.
Evet, elbette, bunun için SemRush veya Google Keyword Planner’ ı
kullanabilirsiniz , ancak bu araçlar size Google arama motorunda
arama yapan kullanıcıları temel alarak bilgi verir. Ancak, Amazon arama motorunda sıralanmayı hedefliyorsanız bu istemediğiniz bir şeydir.
Temel olarak, bir keywordün arama hacmi, dikkat etmeniz gereken bir şeydir. Kesinlikle aramaları olmayan bir keyword seçmek istemezsiniz. İyi arama hacmine sahip ve sıralama için fazla rekabetçi olmayan bir şey seçmelisiniz.
Yalnızca Amazon için doğru keyword eğilimleri veren bir araç kullanmayı deneyin. Bununla ilgili hiçbir fikriniz yoksa, bunun nasıl yapıldığını öğrenmek için ilerleyen bölümlerde bu konudan bahsedeceğiz.
2. Keywordlerin Arama Hacmi Eğilimleri
Bir keywordün arama hacmi zaman içinde değişiyor mu? Bazı arama sorguları için düşük performans gösteren bazı ürün listelerinizle karşılastığınızda bunu öğreneceksinizdir.
Çeşitli arama sorgularından gelen trafiğin son zamanlarda nasıl dalgalandığını görmek için bir keywordün aylık trendlerine bakın.
Her ne kadar tüm keywordler dikkat çekici bir şekilde yukarı veya aşağı eğilimlere sahip olmasa da, mevsimsel keywordleriniz varsa bunu göreceksinizdir. Örneğin, “kadınlar için en iyi yılbaşı hediyeleri” veya “en iyi yeni yıl hediyeleri” ise.
Ayrıca, ev geliştirme keywordlerini alırsanız, yaz ve ilkbahar boyunca yükselebilir ve kışın düşebilirler.
3. Keyword Zorluğu veya Rekabet
Tabii ki, yüksek arama hacmi olan keywordler seçmek çok iyi bir ilk adımdır. Ancak bu yüksek arama hacmindeki keywordler Amazon SERP’lerinde sıralanacak mı yoksa tahmin etmeyeceğiniz bir şey mi olacak.
Ama nasıl?
Cevap, Amazon’da arama eğilimlerini alan iyi bir keyword aracıdır.
Keywordün rekabetini kontrol edin. Ürün listenizi sıralama şansı varsa, bu numaralar size bir fikir verecektir .
Amazon İçin Keyword Araştırması Nasıl Yapılır?
Keyword araştırması söz konusu olduğunda, temel olarak kontrol etmeniz gereken iki tür keyword vardır:
● Primary Keyword (veya main Keyword)
● Secondary Keyword’ ler (veya LSI – Latent Semantic Indexing)
Primary Keyword, ürün başlığı için hedefleyeceğiniz bir şeydir; Secondary Keyword’ ler (birden çok olabilir) açıklamaya, madde işareti noktalarına, özelliklere vb. dahil edilir.
Peki, ürün listeleriniz için mümkün olan en iyi keywordleri bulmak için hangi teknikleri kullanabilirsiniz?
İşte bunu başarmanın birkaç yolu:
1. Kişisel Deneyim
Şimdi, bu biraz klişe görünebilir ancak kendinizi müşterinin yerine koymak, bunu yapmanın en iyi yollarından biridir.
Potansiyel müşterilerinizi düşünmek için biraz zaman ayırın ve kendinize şu soruları sorun:
● Ürünlerinizi ne zaman alacaklar?
● Ürünlerinizi aramak için hangi terimleri kullanabilirler?
● Ürünlerinizi ararken hangi soruları olacak?
● Ürünlerinizden başka hangi ürünleri almayı tercih edebilirler?
Aklınıza gelen hızlı keywordlerin yanı sıra, sosyal ağlara dokunmak da harika bir fikirdir. Alışveriş yapanların ürünleriniz hakkında neler konuştuğunu görmek için Facebook gruplarını veya Reddit’i inceleyin.
Belki de, ürünün genel adından ziyade marka adlarını kullanıyorlardır. Mesela, facial tissues söylemek yerine Kleenex’ i söyleniyor olabilir. Topluluk içinde yaygın olarak kullanılan baş harflerden oluşan sözcükleri veya kısaltmaları arayın.
2. Amazon’un Otomatik Tamamlama Özelliğini Deneyin
Amazon’ un Otomatik Önerilen Keywordleri
İleri teknoloji bir araca yatırım yapacak çok paranız olmasa bile (ancak bunu önermiyoruz, çünkü bir araç, ürün listenizdeki tüm potansiyel keywordleri almanın doğru bir yoludur), yine de Amazon kendisinden gelebilecek bir şey olabilir, ayrıca kullanışlı ve ücretsizdir.
Amazon’un arama kutusuna gidin ve hızlıca alıcıların ürününüzü ararken yazabilecekleri bir şeyler yazın ve Amazon’un otomatik tamamlama özelliği size potansiyel keyword kombinasyonları önerir.
Bunu, keyword araştırmanızın bir parçası olarak da kullanabilirsiniz.
Amazon’un arama kutusuna bazı harfler yazmaya başladığınızda, bir öneri listeniz olacaktır. Bu otomatik tamamlama özelliği keyfi olarak üretilmez, Amazon, insanların en çok aradığı terimleri gösterir.
Yani, mantıklı geliyor değil mi size! Otomatik tamamlama özelliği aslında size bir dizi geçerli veya otantik keyword verir.
Not: Bu teknik incelik ve sabır gerektirir. Bunu yaparken sistematik olun ve yavaş ilerleyin.
3. Rakiplerinizin Listelerini Analiz Edin
Keyword araştırması için büyük bir ilham kaynağı (ve en çok göz ardı edilen bir şeydir bu) rakiplerinizin ürün listeleridir.
Ürünlerini nasıl sıraladıklarını ve başlık, açıklama ve madde imlerine ne tür keywordler eklediklerini kontrol edin.
Bu, ürün listelerinizde hangi keywordlerin kullanılacağı hakkında bir fikir verecektir. Ürün başlıklarında hızlı bir şekilde gezinme, size unutmuş olabileceğiniz farklı keywordler hakkında bir fikir verecektir.
4. Amazon Arama Trendlerini Gösteren Bir Keyword Aracı kullanın
Online pazar farklı keyword araçlarıyla dolsa da, Amazon arama motoruna dayalı doğru sayıları gösteren bir şeyin olması önemlidir.
Bu araçlar, temiz kontrol paneli, PPC kampanyalarınızı analiz etmekten ürün fikirlerini almaya ve ne yapmamaya kadar birden fazla eylem gerçekleştirmenize olanak sağlar.
Ayrıca, yalnızca araştırmaya çalıştığınız keywordler hakkında ayrıntılı bilgi vermek üzere tasarlanmışlardır.
Kriterlerden herhangi birine dayanarak araştırma yapabilirsiniz:
● Keyword ya da
● ASIN
Bir ürün kategorisine göre keywordleri aramak için bir filtre seçeneğiniz olacaktır.
Bir keyword için hangi ölçümler gösterilir?
● Keywordün arama hacmi
● Keyword için yayınlanan sonuçların sayısı (veya ürün listeleri)
● Keyword için arama hacmi eğilimlerini arama
● Keywordün CPC değeri
● Keyword ile ilişkili ilgili ürünler
● Girilen keyword için ortalama reviewler
● Girilen keyword için ortalama derecelendirmeler
● Günde tahmini satışlar
● Başlıkta keyword ile birlikte ASIN’ ler
● Keywordün zaman içinde gösterdiği ilgi
● Rakip ASIN’ leri ve ayrıntıları (marka, fiyat, derecelendirme, review, fiyat ve satıcılar)
● Long-tail keywordler
● Uygulanacak filtreler
● Bir excel dosyasındaki keywordlerin listesini dışarı aktarma
Bir keyword girdiğiniz anda, metrikleri bölümlere ayırır ve gösterir:
A. Genel Bakış
Amazon Keyword Hacmine Genel Bakış
“Genel bakış” bölümü girilen keyword için aşağıdaki ayrıntılar gösterilir:
● Toplam arama hacmi
● Bu keyword için sonuç sayısı
● Keywordle ilişkili ürün kategorisi
● Arama hacmi dağılımı
● Keyword dağıtımı
Bu metrikleri göstermenin yanı sıra, şu da gösterir:
● Girilen arama terimi için long-tail keyword önerileri
● Girilen keyword için ilgili ürünler
B. Keywordler
“Keyword” bölümü, Amazon müşterileri veya potansiyel alıcıların girdiğiniz arama terimini aradıkları alakalı tüm keywordleri görüntüler.
Burada yapabilecekleriniz:
● CPC’ ye, tahmini arama hacmine, alaka düzeyi puanına ve eşleme türüne göre filtreler uygulayabilirsiniz
● Listeyi, artan veya azalan düzende “eşleme türüne” göre sıralayabilirsiniz
● Seçili keywordleri izleyebilirsiniz
● Seçili keywordleri kopyalayabilirsiniz
● Keyword listesini bir excel dosyasında dışa aktarabilirsiniz
C. Long-tail Keywordler
Bu bölüm ise “keyword” bölümüne oldukça benzerdir. Ancak, tek fark girdiğiniz arama terimine ilişkin tüm long-tail keywordleri göstermesidir.
Burada yapabilecekleriniz:
● CPC’ ye, tahmini arama hacmine, alaka düzeyi puanına ve eşleme türüne göre filtreleri uygulayabilirsiniz
● Listeyi, artan veya azalan düzende “eşleme türüne” göre sıralayabilirsiniz
● Seçili keywordleri izleyebilirsiniz
● Seçili keywordleri kopyalayabilirsiniz
● Keywordlerin listesini bir excel dosyasında dışa aktarabilirsiniz
D. Keyword Zorluğu
“Keyword zorluğu” bölümünde, belirli bir keywordü sıralamanın ne kadar zor olduğunu belirleyeceksiniz.
Bu bölüm aşağıdaki verileri gösterir:
● Girdiğiniz keyword için satıcıların aldığı ortalama reviewler
● Girdiğiniz keyword için satıcıların aldığı ortalama derecelendirmeler
● Satıcıların girdiğiniz keyword için yaptığı günlük satışlar
● En iyi 10 sonuç arasından, keywordü ürün başlığında optimize etmiş olan ASIN ‘lerin sayısı
● Gerçek keyword zorluk puanı
Aşağıya kaydırdığınızda, girdiğiniz keyword için “zaman içinde ilgi alanı” içeren bir grafik göreceksiniz. Bu, keywordün popülaritesinin son zamanlarda eğik veya azalmış olması durumunda size bir fikir verecektir.
Daha da aşağıya kaydırdığınızda, araştırmaya çalıştığınız keyword ile ilişkilendirilmiş rakip ASIN’ lerinin listesini göreceksiniz.
Rakip keywordleri bulma
Keywordler Ürün Listelerinde Nasıl Optimize Edilir?
Ürün listenize eklemek için potansiyel keywordleri kısa bir kez listeledikten sonra, bir sonraki adım nedir?
Onları doğru yerlere koymalısın. Buna keyword optimizasyonu denir .
Primary keywordünüz aşağıdaki kısımlara gitmelidir:
● Ürün başlığına
● Ürün Açıklamasına
● Bullet Pointlere
● Ürün resmi dosya isimlerine
Secondary keywordleriniz aşağıdakilere gitmelidir:
● Ürün başlığına (mümkünse)
● Ürün Açıklamasına
● Ürün resmi dosya isimlerine
Sonuç
Bunalmış ya da boğulmuş hissetmeyin. Etkili biraz zaman harcayın ve günlük olarak SEO işine çaba harcayın. Bu, listelerinizin daha görünür olmasına yardımcı olacaktır. Keyword araştırması kesin veya kolay değildir. Biraz zaman alır ancak sonunda geri dönüşü olacaktır.
Ürünleriniz için en iyi keywordleri bulmak için bu makalede verilen yönergeleri izlemeye çalışın ve listelerinize en iyi keywordleri ayarlayarak satış trafiğinizi arttırın.